Køkkenløsninger 2023

Sådan vælger du det rette køkken

De fleste hus- eller lejlighedsejere er nok enige i, at køkkenet er et af de vigtigste men også dyreste rum at etablere eller renovere. Derfor er det også vigtigt at gennemtænke alle køkkenløsninger, inden dit endelige valg. 

Når det kommer til valg af køkkenløsninger, er det ikke bare sådan lige. Typisk støder man ind i problemer såsom at den flotte hvide bordplade man egentlige ønskede sig, ikke er super praktisk når nu man sviner en del med sin hjemmelavede pasta bolognese, eller problemer såsom at de fine franske-lister langs lågerne man drømte om, skal støves af oftere end der skal støvsuges, eller at den køkken ø man havde inkorporeret i renoverings-tegningen ikke rummer nok opbevaring, til at det giver mening.

De væsentligste fokuspunkter indenfor køkkenløsninger

Vi har derfor samlet en liste med 3 fokuspunkter som du skal være opmærksom på, når du skal vælge det perfekte køkken: Vi uddyber selvfølgelig hvorfor, så du selv om mange år, står tilbage med en følelse af, at du valgte det helt rette køkken.

1. Vælg køkken ud fra pladsudnyttelse

Selvom dit kommende køkken sikkert allerede er tiltænkt at være langt større end dit sidste, så kan det næsten garanteret at du før eller siden vil være i pladsmangel; enten i takt med at husstanden får flere beboer eller i takt med at du får flere køkkenmaskiner i julegave.

Derfor kan vi kun opfordre til, at du udnytter den plads, du har til rådighed – og det er netop her, at der kan mærkes stor forskel på Ikea løsninger, set i forhold til snedker løsninger. Med snedker løsninger er det muligt at bygge køkken ud fra dit udgangspunkt. Det betyder at uanset om du kun har skæve vinkler at gøre godt med, at der løber rør langs væggene i hjørnerne eller at listerne har sjovt mål, er det muligt at skræddersy køkkenet, så alt pladsen kan udnyttes. 

Inden du går i gang med at købe køkken, er det derfor vigtigt at du får lavet nogle gode grundtegninger ud fra dine mål i dit kommende køkken. På den måde sikrer du nemlig at alt pladsen bliver udnyttet. Det er noget vi i Peter Thuesen kan hjælpe dig med, da vi i samarbejde med vores tegnere kan udarbejde dit drømmekøkken i 3D, så du kan se dine drømme blive til virkelighed .

Peter Thuesen snedkerkøkken

2. Vælg køkkenløsninger efter rette materiale

I princippet findes der ingen grænser for, hvilket materiale du kan vælge at få dit køkken i. Hvis du har set nybyggerne, er du ikke i tvivl om dette – her er der mange kreative løsninger såsom bordplader lavet af fliser med fuge eller køkkenskabe lavet af genbrugs køkkenlåger. Selvom dette kan se utrolig flot ud, er det ikke ensbetydende med at det er et fornuftigt valg af materiale.

Når du skal vælge materiale, kan du enten vælge ud fra holdbarheden eller ud fra udseendet; eller i optimale tilfælde en kombination. Derfor kommer der med valg af materiale også andre overvejelser ind i billedet såsom farve, design og kvalitet.

Selvom det er vigtigt at hele dit køkken er i det rette materiale, er bordpladen det sted der klart bliver slidt mest med årene, hvorfor det også er det vigtigste område at have fokus på, når det rette materiale inden for holdbarhed skal vælges. Nedenfor har vi samlet vores bud på de mest oplagte valg af bordplader.

Peter Thuesen køkkenbordplader

Granit bordplade

En af de mest holdbare bordplader der findes, er granitbordpladen som kommer fra natursten, og deraf har sin styrke. Bordpladen kan derfor holde i mange i år, og er på sigt også en af de mest økonomiske fornuftige beslutninger.

Materialet er nemt at vedligeholde, da det ikke kræver mere end en våd klud. Ligeledes har granit ofte mange forskellige mønstre og farver, hvorfor krummer og pletter nemt kan skjule sig, hvis man har været lidt doven med rengøringen. 

Bordplade af massivt træ

Også massivt træ at foretrække når det kommer til bordplader. Ligesom granit er det en slidstærk materiale. En bordplader af massivt træ kan efter mange år kan slibes ned og gen olieres, hvoraf det kan få et nyt udtryk eller igen stå  lige så skarpt som da bordpladen blev købt.

Ydermere kan en træbordplade være med til at reducere støjniveauet og rumklangen, derfor er dette et godt valg, hvis du er i gang med at installere et stort og åbent køkken.

Peter Thuesen snedkerkøkken med svalehalesamling
Peter Thuesen køkkenskuffer

Laminatbordplade

Temaet for de tre forslag til bordplader er gennemgående, og derfor er en laminatbordplade også at foretrække, grundet holdbarheden. Ligeledes er den nem når det kommer til vedligeholdelse. En ekstra fordel ved laminatbordpladen er, at den ofte fås i præcis den ønskede farve, så den passer ind i dit hjem og i din indretning; og så er den oven i købet budgetvenlig!

Ved Peter Thuesen har vi hele 54 farver at vælge imellem, så du kan finde præcis den farve der passer din stil.

Er du nysgerrig på at vide  mere om vores bordplader? Du kan se hele vores udvalg af bordplader her

3. Vælg køkkenløsninger ud fra din stil

Der findes et hav af forskellige muligheder når det kommer til køkkenløsninger, og derfor også utallige udbydere af køkkener, hvorfor det kan være svært at sætte ord på, hvad det præcist er, man går og drømmer om; måske har du set naboens køkken, som du egentlig er ellevild med, men det er alligevel ikke rigtig dig. Eller måske du har set et køkken i en reklame, hvor farven var fin, men resten synes du egentlig var delvist grimt.

Det er altid en god ide at starte med at hente inspiration, før du fastlægger hvilket køkken som du vil købe. En af vores favoritter til dette er noget så simpelt som sociale medier. Især Pinterest er et godt sted at få inspiration til indretning og renovering, ligeledes er Instagram. 

Det er også vigtigt at tænke langsigtet; måske er lilla din yndlingsfarve lige nu, men det er ikke sikkert at den også er det om 5 år; og det er heller ikke sikkert at din kommende kæreste bliver begejstret over, at skulle lave mad i et lilla køkken. Derfor anbefaler vi altid at du tænker langsigtet, dermed ikke sagt at dit køkken skal være kedeligt, for det er bestemt også vigtigt at du får lov at udtrykke dig og din stil gennem køkkenet.

Derefter kan du selv gå i gang med at researche, eller du kan booke en personlig samtale med en specialist. En specialist kan guide dig i den rette retning, så både stilen, materialet og pladsudnyttelsen går hånd i hånd. Hos Peter Thuesen kan du få en gratis og uforpligtende samtale, hvor vi hjælper dig på rette vej. Du kan også tage et kig i vores showroom og samle inspiration til, hvordan du ønsker at dit drømmekøkken ender ud.

Peter Thuesen inventar

Køkkenløsninger kan dog stadig virke ufatteligt uoverskueligt, især fordi alle har forskellige behov; hvorfor det mest optimale er at få den rette personlige vejledning af nogen som har erfaring. Hos Peter Thuesen lægger vi en ære i at vejlede vores kunder til fulde, når de står i situationer hvor de skal renovere eller vælge deres køkken. Vejledningen er selvfølgelig uforpligtende og ganske gratis. Ligeledes har vi et 400km3 stort showroom til netop at hjælpe med at vejlede i retning af, hvilket køkken der passer perfekt til dig og dine behov. Du kan booke din vejledning her:

Vi inviterer til Åbent hus

Fredag d. 12 april fra kl. 10:00-17:00

Vi byder på forfriskninger til alle besøgende, og der er også chance for at vinde en fin præmie.

Læs mere og tilmeld dig på Facebook.